Известување за нова Уредба за исплата на плата за месеците април и мај 2020

Почитувани колеги,
 
Во насока на благовремено и континуирано проследување на информациите поврзани со актуелната состојба
за справување со ширењето на корона вирусот,
на линкот подолу Вe известуваме дека Владата донесе нова Уредба со законска сила за финансиска поддршка на работодавци погодени од здравствено-економската криза предизвикана од корона вирусот Ковид-19 заради исплата на плата за месеците април и мај во висина од 14.500 денари (Службен весник бр.111/20). Со стапувањето на сила на новата Уредба, престанува да важи старата Уредбата за финансиска поддршка на работодавци (Службен весник бр. 93/20 и 97/20).  
 
Поздрав и среќни Првомајски празници!!!

Наташа Тринпаревска

*Секретар на Комора на трговски*
*друштва за геодетски работи*