Избран нов претседател на Комората на ТП и ТД за геодетски работи

Ве информираме дека на ден 26.05.2016 година во х.Континентал-Скопје се одржа Вонредно Собрание на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на Република Македонија. На ова Собрание беше поднесена неотповиклива оставка на досегашниот претседател на Комората м-р Борис Тунџев, дипл.геод.инж. Согласно Статутот на Комората е извршен избор на нов претседател на Комората. Со едногласна… Read More »

Вонредно собрание на Комората на ТП и ТД за Геодетски работи

Bps основа на член 133 став (2) од Законот за Катастар на Недвижности и членот 22 од Статутот на Комората , членовите на управниот одбор на Комората на ТП и ТД за Геодетски работи на РМ на XXXI-та вонредна седница одржана на 11.05.2016 согласно точка 2 од дневниот ред, ја донесоа следната ОДЛУКА За одржување на Вонредно собрание на Комората… Read More »

6-ти МАЈ – ДЕНОТ НА ГЕОДЕТИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ДРАГИ КОЛЕГИ И ПОЧИТУВАНИ ПРИЈАТЕЛИ, ОД ИМЕТО НА УПРАВНИОТ ОДБОР НА КОМОРАТА ПО ПОВОД ПРАЗНИКОТ: ” 6-ти МАЈ – ДЕНОТ НА ГЕОДЕТИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА”, КАКО И ПО ПОВОД “ДЕСЕТГОДИШНИНАТА ОД ФОРМИРАЊЕТО НА ПРИВАТНАТА ГЕОДЕТСКА ПРАКСА”, УПАТУВАМЕ ИСКРЕНИ ЧЕСТИТКИ ЗА ДОБРО ЗДРАВЈЕ И ПРОФЕСИОНАЛНИ УСПЕСИ ДО СИТЕ КОЛЕГИ-ГЕОДЕТИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА. САКАМЕ ДА ИСТАКНЕМЕ ДЕКА… Read More »

Обука за заштита на личните податоци

Почитувани колеги, Врз основа на Законот за заштита на лични податоци, ве информираме дека претседателот на Комората, м-р Борис Тунџев и директорот на  Дирекцијата за заштита на личните податоци, Горан Трајковски потпишаа МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА од 22.02.2016 година со кој официјално се воспоставува деловна соработка меѓу двете институции во делот на спроведување на законските прописи… Read More »

Честитка за Новата 2016 Година

Почитувани колеги и драги пријатели, Нека Новата 2016 Година и Божиќните празници Ви донесат неизмерна радост, задоволство и просперитет. Ви посакуваме љубовта, здравјето и успехот да Ве пратат низ целата година. Празниците се убава прилика да Ви се заблагодариме на досегашното дружење и соработка и да посакаме истото да продолжи и понатаму. Предизвиците секогаш се… Read More »

Работилница- стручно советување од областа на архивското и финансиско-канцелариското работење

На ден 23-ти декември 2015 година во хотел Континентал се одржа Работилница-стручно советување од областа на архивското и финансиско-канцелариското работење на трговските друштва за геодетски работи. Овој настан во целост беше организиран од страна на Комората на трговци поединци овластени геодети и трговски друштва за геодетски работи на Република Македонија, а наменет исклучиво за членките на Комората, односно… Read More »

Известување – нова web адреса за страната на Комората

Почитувани, Ве известуваме дека заради технички проблеми со достапноста на претходниот интернет домен www.komora-geodeti.mk официјалната интернет адреса на страната на Комората ќе биде www.geokomora.mk Новата email адреса на комората е info@geokomora.mk Претходниот email info@komora-geodeti.mk сеуште е активен и се примат дописите. Претходната адреса ќе биде пренасочена на новата, и ќе се потрудиме да нема никакви… Read More »